Over Ons

Subsideaal is een subsidieadviesbureau, gespecialiseerd in subsidies voor onderzoek en ontwikkeling (R&D: IWT, INNOVIRIS, Belspo, H2020, Eureka, Eurostars, ERA-NET, 7KP/FP7,…). Daarnaast verzorgen wij ook de ‘klassieke’ subsidieaanvragen (STS, STRES, ecologiepremie, FvT, ESF, EFRO,…). Tijdens een gratis en vrijblijvend bezoek informeert Subsideaal u over de subsidiemaatregelen die er bestaan en screenen wij uw bedrijf naar subsidiemogelijkheden. We gaan daarbij steeds op zoek naar de meest geschikte subsidiemaatregel.

Wij starten een samenwerking altijd met een grondige analyse van uw situatie. Via een intakegesprek binnen uw onderneming met de betrokken managers, brengen wij uw vraagstelling in kaart. Ons advies wordt hierop afgestemd met bijzondere aandacht voor flexibiliteit. Doorheen het volledige proces zien wij onszelf als uw partner. U kunt dan ook rekenen op onze volledige inzet en betrokkenheid. Daartoe stellen wij graag onze ervaring en professionaliteit ter beschikking.

Vanuit onze passie en kennis denken we graag met u mee over uw projectopzet, de technologische uitdagingen, het werkplan en het valorisatiepotentieel. Indien nodig gaan we voor u op zoek naar competente partners die u kunnen helpen met de feitelijke ontwikkeling. Zo komen we samen tot een sterk project en een sterke subsidieaanvraag. Uiteraard is het hoofddoel van onze samenwerking het bekomen van overheidssteun. Daarenboven verzorgen wij uw projectadministratie en de rapportage indien u dat wenst.


Tijdens de uitwerking van uw project kan u steeds rekenen op onderstaande aandachtspunten:

  • Uw R&D-dossier wordt door onze adviseurs met de grootste discretie behandeld. Niet enkel bij het uitschrijven van de subsidieaanvraag, maar reeds van bij de verkennende gesprekken voor het bekomen van uw innovatiesteun.
  • Het opstellen van uw subsidiedossier gebeurt met de grootste zorg en aandacht voor details en steeds volgens de meest actuele regelgeving waardoor de kans op goedkeuring maximaal is.
  • Door onze stipte opvolging van uw dossier, bent u – ondanks uw eigen drukke agenda – zeker van een tijdige rapportage tijdens elke fase van het project.
  • Aangezien wij geen verplichtingen of overeenkomsten hebben ten aanzien van andere ondernemingen of overheidsinstellingen, ontvangt u van ons enkel onafhankelijk en onbevooroordeeld advies.
  • Wij maken er een erezaak van om voor u het onderste uit de subsidie-kan te halen !
Naar verloning bieden we o.a. een 'No Cure no Pay' formule aan, waarbij onze diensten pas gefactureerd worden indien er ook effectief subsidie verworven wordt (geen voorschotfactuur!). Uiteraard werken wij volledig op maat van uw onderneming en stellen wij u via een persoonlijk gesprek graag alternatieve formules aan, volledig aangepast aan uw situatie.

Ons Team

Managing Director

ir. Wouter Desmet

Management Assistant

Astrid D'hondt

Innovatiesteun consultants

ICT/Elektronica:

dr. ir. Liesbeth Peters
dr. Bart Wyns
dr. ir. Patrick Wouters
ir. Marc Verhoeyen

Materialen/engineering:

ir. Jan Vermeulen
dr. ir. Krista Nerinckx

Biowetenschappen/scheikunde:

dr. ir. Edgard Jacobs
ir. Pieter Van Herreweghe